Coralpeak

 

Då har man införskaffat sig en ny häst, eller jag har haft henne egentligen sen förra torsdagen :)
Info kommer om henne snart <3

Behind hidden walls - Kapitel 4

 
Förberedelse

Dagen därpå gav Key sig själv friheten att sova lite längre. Hon visste att hästarna var i trygga händer då alla på stallet hjälpte varandra. Hon steg upp halv tio, yr och fortfarande väldigt trött. Solen stod högt på en klarblå himmel och hon fick en varm känsla i kroppen då hon drack sitt morgonkaffe. Idag skulle vara en bra dag! Den vardagliga jogging rundan gick sin tur och sedan duschade hon och fixade sig. Jeans, röd skjorta och håret som faktiskt börjat blivit relativt långt var uppsatt i en slarvig knut. Key begav sig till stallet vid elva och gjorde där sina sysslor innan hon hämtade in hästarna ifrån hagen. Hon red Snow i en lugn takt genom Gyllenbladets runda innan han fick gå ut i hagen igen. Därefter fixade hon till Cry för att rida in mot Vingården.

På väg till vingården stötte hon på Nero. Han red Pippin och var på väg till Moorland för att köpa nytt kastspö som kommit in med ett skepp dagen innan. Han ville var den första som köpte spöt och väntade därför inte tills den levererats till fiskebyn.
'' Hade du kul med Joselin igår då?'' Frågade Key och kunde undvika att låta irriterad.
'' Vet du Key, jag förstår inte vad du har emot henne. Hon är en jätte bra tjej, visst hon kan vara lite bitchig av sig ibland.'' Började han och tvekade att fortsätta som om han var rädd att det skulle förarga Key ännu mer - vilket det också gjorde.
'' Men kan du inte bara ge henne en chans?'' Bad han och kollade spänt på henne. Key studerade Nero noga men lät sig inte bli vek.
'' Jag förstår inte heller Nero. Förstår inte att du kan tro att hon har något bra i sig. Hon är bara en äcklig råtta!'' Svarade hon sedan och nickade som om hon försäkrade sig själv om att det hon sagt var sant.
'' Key du ska vara min vän, men du beter dig verkligen inte som det. Tror du jag tycker det är kul att höra dig säga så om min tjej? '' Snäste han och Key ryckte till. Det var inte ofta Nero snäste åt henne och hon hatade det när det väl hände. Skamset drog hon blicken bort ifrån han, följde vägen som splittrades. Ena halvan gick upp emot vingården, den andra emot Silverglade och Moorland.
'' Du är fan omöjlig!'' Sa Nero innan han skänklade på Pippin och försvann ner längst motsatta väg som Key. Hon följde han med blicken i några sekunder medan irritationen bara steg. En dag ska han få se att hon har rätt om Joselin. En dag kanske han till och med lär att älska henne som han verkar älska Joselin.

Hon stallade Cry och gick emot Biblioteket. De flesta var redan där. Även Storm Woods, var en klubb som samarbetade med Cobras, var där. Deras ledare hette Aria Queenbrooke - en jätte härlig brud med gott humör. Även ett annat bekant ansikte för Key var där vilket var Esther Silverstar. Hon gillade dock att bli kallad för Kili, en lika konstig besatthet som Tess hade för stalkers. Key gillade dock att kalla Esther för snövit och det blev oftast det smeknamnet.
'' Gud va jag omringas av konstiga människor varje dag!'' skrattade hon när hon kommit in.
'' Du är ju drottning i såna fall!'' Var Tess snabb med att svara.
'' Tig, kvinna!'' Skrattade Key och slog sig ner bredvid Tess. De gick igenom paraden igen och deras nummer dom skulle utföra. Paraden var lite som en tävling för klubbar, och dom skulle gå emot Manquest. Därför var det ytterst viktigt att vinna! Eftermiddagen spenderade dom med att öva alla steg och dylikt.
'' Gissa vem jag stötte på igår... Joselin!'' sa Key när de var tillbaka i biblioteket och lutade sig lite över bordet.
'' Hon var så upptagen med att skryta om att hon skulle dra hem till Nero att hon inte ens lagt märkte till mig i stallet innan. '' började Key och gav ifrån sig en menande blick.
'' Den där lilla.. Man borde ju bryta sig in i hennes stallskåp och hälla färg över alla hennes dyra märkeskläder!'' Fräste Aria och de alla skrattade.
'' Även om den idén var väldigt frestande Aria så har jag något mer smaskigt!'' svarade Key och fick ett slugt leende över läpparna.
'' Vi lyssnar!''
'' Jo, hovavtrycken vid Gyllenåsarna var Celeborns! Det var därför jag var i stallet igår kväll. Och då lyckades jag höra lite av hennes samtal också. Jag tror verkligen hon har något på gång. Om det är någonstans vi kan ta reda på vart så är det södra Jorvik!'' sa hon.
'' Södra Jorvik? ska ni dit? '' Frågade Aria oroligt.
'' Jo på lördag ska vi skeppa oss över!'' Sa Kate och och Key nickade ivrigt.
'' Ni är ju inte klocka!'' Sa Aria. De började berätta allt som hänt dagen innan för Storm Woods och efter det var det en stor tystnad i rummet.
'' Om ni drar så följer vi också med. Frågar några ifrån Storm Woods ifall dom ska med!'' svarade Aria. Alltså var det bestämt. Dom hade samlat ihop en stor grupp som skulle åka över vattnet till '' det okända '' på lördagen. Men nu var det en dag kvar till fredag och dom skulle behöva fokusera på paraden först. Allt var så gott som färdigt och tiden gick fram snabbare än va de anat. Men Key oroade sig ändå över lördagen och vad för faror som lurade i deras framtid. Hur mycket fara satte hon sina vänner i egentligen?

Fortsättning följer ...

Kailey hissar och dissar


Hiss
Älskade detta plagg så fort det kom ut. Brukar inte vara fan av western outfits men hela outfitten denna tröja hör till är otroligt snygg! Älskar hur mjukt tyget ser ut och främst scarfen ;)

Diss
Otroligt ful jacka, färgen är dyster och ful tycker jag. Man kan ju nästan se att denna tröja inte fick mycket fundering över. Bara en skräptröja !

Disco !!!

Fredag nu och det kommer bli fullt ös i FP hoppas jag? ;)
Här får ni mina bidrag för kvällen och jag tror ni kommer känna igen den första, party hard!








Be right back


 
Åker på kryssning, kommer tillbaka imorgon <3

Behind hidden walls - Kapitel 3

Tagen på bar gärning...Nästan!


Väl tillbaka till de andra så hoppade Kailey av Cry och kollade frågvist på Kate.
'' Vi har hittat spår här, hovavtryck!'' sa hon och pekade mot marken. Key hukade sig ner och drog fingrarna längst trycket i marken.
'' Konstigt..'' mumlade hon och gnuggade fingrarna emot varann.
'' Vi följer dem!'' la hon sedan på och satte upp i sadeln igen.

Dom började rida efter spåren som ledde dem enda ner till Moorlands strand. Det var väldigt dött på stranden och inte ens de läskiga Dark Core arbetarna syntes till. Spåren tog slut på bryggan vid den södra stranden men ingen båt var i närheten.
'' Fan, vem det nu än var måste den ha hunnit åkt iväg. '' sa Key med en irriterad ton. Det fanns bara ett ställe man kunde åka till med båt och då var det södra Jorvik. Det var inte ofta någon tog sig dit då det var förbjudet område. Det var tydligen farligt och de få som bodde kvar var otrevliga och fientliga emot andra. Det fanns dock en färja som skeppade mat, utrustning och diverse småsaker mellan södra och nya södra Jorvik.
'' Jag vet inte om ni känner för att följa med, men jag tänker ta mig till Södra Jorvik med färjan.'' sa Kailey och vände sig mot de andra tjejerna.
'' Klart vi vill följa med Kailey!'' svarade Kate och log.
'' Paraden då, har ni glömt bort den eller? Det är ju parad på fredag och kobrorna ska ju delta!'' sa Gurkan plötsligt. Just fan, paraden! Kailey hade helt glömt bort den.
'' Fast färjan går ju ändå inte förrän på lördag!'' sa Tess och gav dem en blick som dumförklarade alla. Kailey kunde inte hålla sig för att skratta till då detta var exakt Tess attityd.
'' Jo men vad säger ni? Ska vi dra på lördagen då?'' Frågade hon och de alla nickade.
'' Kom nu, vi måste öva inför paraden, vi är långt ifrån klara! Sen är det en ny tjej till klubben som jag ska presentera för er imorgon'' Hojtade Kate och de alla begav sig ifrån stranden.

Resten av dagen gick åt att planera kläder och tema för paraden. De övade på deras show med resten av medlemmarna i Cobras och planerade även resan på lördag. Alla var medvetna om att det skulle bli farligt och man aldrig kunde ta för givet att det skulle gå bra. Men om de hade varann så kändes det ändå tryggare, i alla fall vad Key tyckte. Hon var väldigt lättad att hon slapp åka dit själv. På kvällen då klubben separerades så red Key först förbi vingårdens stall. Natten hade lagt sig över Jorvik som ett tungt moln och de flesta hade gått hem. Ingen var vid stallet vilket var precis vad hon tänkt sig.

Key försäkrade sig att hon var ensam innan hon smög sig in i stallet och öppnade Celeborns box. Cele var Joselins häst och precis den häst hon ville undersöka. Hon drog handen försiktigt längst hingstens ben innan hon kollade hans hovar.
'' Precis som jag trodde..'' sa hon. Plötsligt hördes det hur dörren bakom stallet small igen. Key var snabb ur boxen och dök kvickt ner bakom ett par höbalar. Hon lutade sig emot hörnet och försökte bli så osynlig som det bara gick. Hjärtat slog hårt och hon höll för munnen så de tunga andetagen inte skulle höras.
'' Ja jag har ju sagt att jag fixade det. Ingen misstänker något! '' Rösten kände hon igen direkt, Joselin! Key förmodade sig att luta fram och kika ut så hon precis kunde se skymten av Joselin som plockade ihop ryktborstar och annat krafs. Stegen började röra sig ut ifrån stallet.
'' Ja sten-'' var det enda hon hann höra innan Joselins röst tonade bort och kvar hörde man bara hästarna dova snusningar. Key dök upp bakom höet och kastade en snabb blick på Cele. Spåren som lett till bryggan och Celeborns hästskor matchade perfekt, och alla visste att bara Joselins hade sån typ av hästsko till sina hästar. Tess hade för en gång skull haft rätt om sitt stalker prat. Kanske kunde Key skynda sig till Gyllenåsarna och ta kort på hovavtrycken. Använda dem som bevis ifall det behövdes.

I sina tankar om att sätta ditt Joselin så märkte hon inte att tjejen fortfarande var kvar utanför stallet när hon gick ut.
'' Vafan gör du här?'' Snäste Joselin och Key mötte hennes blick. Hon stod med armarna i kors och lutade sin vikt något mer emot högra benet. Ena ögonbrynet var lite mer höjt, gud va äcklig hon var. Först fick Key hjärnsläpp och fick inte ut några ord men sedan samlade hon sig.
'' J-jag lämnade bara några grejer åt Gurkan. Som du vet är ju detta hennes pappas stall. '' sa hon snabbt och gestade emot stallet.
'' Och du brydde dig inte om att slå på ljuset när du var inne i stallet?'' svarade hon med en spydig stämma, den fick Key att vilja smälla till henne rakt över trynet.
'' Jag hade bråttom och tänkte inte på att tända.'' sa hon lika spydig tillbaka.
'' Jaha ja, ah okej! Men du jag ska hem till Nero nu så, ursäkta mig!'' Det högg till ordentligt att bara tänka på vad dom skulle göra. Hon försökte inte visa sig brydd och satte upp på Cry. Utan ett till ord till Joselin red hon hem, tårarna försökte hon trycka tillbaka så gått det gick. Hon hade annat att tänka på än kärlek, det var en stor dag imorgon. Om inte nog med samtalet hon nyss haft med Joselin, spåren som visade Celeborns hovavtryck var helt borta. Någon hade gjort sig av med dem för att göra sig anonym! Det var säkert det Joselin haft för sig så här sen på natten. Jaha vad skulle hon göra nu då? hon var helt säker på att Joselin var inblandad var det gällde stenen men hon hade inga bevis. Hon skulle få ta detta med klubben imorgon...

Fortsättning följer....

Dagens Outfit

Idag bestämde jag mig för att gå för något casual, visa att man har en ledig dag liksom. Grön och svart är vad som gäller alltså! Älskar skjortan, den är hur mysig som helst!

 
 
Tröjan: FP
Handskar: Marleys
Byxor: GÅD
Skor: GÅD

Träns: FP
Sadel: Silvergladebyn
Schabrak: Silvergladebyn ( Inte helt säker )


Äntligen!

Jag absolut älskar denna veckas uppdatering. Är så glad att jag inte köpte en frieser nu.
Appaloosas har kommit och jag kunde inte vara lyckligare. Suttit länge och tänkt '' Undra om dom kommer släppa Appaloosas också.. '' Well thank you SSO. Första gången en uppdatering gör mig otroligt hypad och lycklig. Blir att köpa en imorgon <3

Vad tycker ni om denna veckas uppdatering? :)

Barbacka

Fick åter en sömnlös natt då vi inte kunde sova - igen! Så njöt lite av vad Jorvik kunde erbjuda på natten med Cry <3


I don't want to close my eyes
I don't want to fall asleep
Cause I'd miss you babe
And I don't want to miss a thing


 
 

Kailey undrar


Jo jag har tänkt över en sak, i andra MMO spel ( alltså spel som SSO ) så brukar det finnas Auction House. På svenska auktion då. Ni har väl alla vart på auktion eller vet vad det är förmodar jag? Jo dom borde skaffa en auktion till Star Stable tycker jag. Detta är hur det borde gå till...

I varje by borde det finnas en auktion, där kan man gå in och sälja/köpa saker med Jorvik Shillings som kanske kostat Star Coins. Till exempel, jag köper en tröja med star coins och kan sedan lägga in den på auktion så får andra köpa min tröja för Jorvik Shillings. Och då lägger man bud på tröjan och efter en viss bestämd tid får högsta budet tröjan, eller kan man köpa ut tröjan direkt men det brukar kosta lite extra. Man får bestämma priserna själva. Ifall detta skulle komma ut skulle dom också tycker jag höja max på hur mycket Jorvik Shillings man kan ha. 

Vad tycker ni? :)

Dagens Outfit



Ni såg nog att jag hade dena outfit igår också, men gillar den verkligen så delar med mig <3
Tänkte gå för vitt tema på Cry och vad har jag som skulle passa till? Tog de vita byxorna som smälter in, sedan de svarta stövlarna som skulle matcha Crys sadel. Sen för att få in lite färg tog jag den oranga västen. Tyckte det blev jätte bra!

Tröjan: Firgrove
Handskar: Marleys
Byxor: Silvergladebyn
Skor: GÅD

Träns: Vingården
Sadel: Silvergladebyn
Schabrak: GÅD

Fiskedags



Blev lite fiske så här på förmiddagen. Som ni ser har jag ännu inte fått något, tror inte fiske är min starka sida. Förstår inte varför Nero tycker om det så mycket haha ;)
Ska försöka få ihop 5 firrar sedan in med dem till Trout och få lite cash lol, måste ju ha råd med mat ikväll.
Sen ska jag och Cry träna, han blir bara bättre och bättre! Har ett par ärenden hos smeden, rådsmannen och sen ska jag träffa Linda också. Jag brukar inte bli klar förrän sent på eftermiddagen, stackars Snow som inte får bli riden tills dess.
Jaja, bäst att sätta igång!

Behind hidden walls - Kapitel 2

 
Klubbmötet


När hon åter fick medvetandet tillbaka så verkade det som om hela världens snurrade omkring henne. Key lutade sig framåt med händerna på marken och harklade sig. Vad var det som hade hänt egentligen? Det andra som slog henne var att Cry var borta. Något vingligt ställde hon sig prövande upp på benen och svajade omkring i några sekunder. Hon kände hur de ovana ögonen började anpassa sig till ljuset och att huvudvärken började lätta. Hon hade nog bara slagit till sig och det var tur att det inte lett till något mer allvarligt. Crys färska hovavtryck ledde emot Jaspers farm och Key började långsamt gå efter dem. Vad var det som hade hoppat ur skogen? Hade den tagit Cry? Tankarna snurrade i ett och det lättade inte direkt trycket. Hon kanske borde ringa någon, men hon hade inte lust att prata med Nero då hon fortfarande var arg på honom. Jaja, det första hon skulle fokusera på var att hitta Cry.
 
Spåren ledde förbi Jaspers farm och hon stannade vid honom för att fråga ifall han sett något.
'' Om jag sett cry? Jovisst, han sprang förbi här för en stund sedan. Jag kunde inte med min dåliga syn och allt se ifall du satt på han eller inte. Tydligen gjorde du inte det.'' Sa han och gestade mot grindarna ut till ridhuset.
'' Mår du bra Kailey? Ska jag ringa doktorn?'' Hans röst visade på tydlig oro men hon skakade bara på huvudet.
'' Jag mår bra, jag är bara lite omskakad. Om du ser något så ring mig, jag måste hitta Cry.'' svarade hon och började sedan följa Jaspers vägvisning. Mycket riktigt som gubben sagt, Cry hade inte hunnit direkt långt. Alex som brukade hänga utanför ridhuset på Tin-Can kom ridande. Bredvid dem skrittade Cry. Alex stannade upp framför Key och log.
'' Är Cry lite för hingstig för dig Key?'' skrockade hon och gav henne tyglarna. Key tog snabbt emot dem och slöt sig upp bredvid hingstens sida.
'' Tur att du är oskadd killen, jag var ganska orolig där ett tag!'' sa hon och pussade han på mulen. Som tack fnös han henne rätt i ansiktet och hon gjorde en äcklad grimas. Hon växlade några ord med Alex men nämnde inte vad som var anledningen att hon ramlat av Cry.
 
De fortsatte upp till vingården och hon stallade Cry - det var då hon märkt det. Paketet! Det var borta! Key gick till fots vägen fram och tillbaka för att se ifall dom tappat det efter händelsen i skogen men hittade inget. Åter vid vingården ringde hon upp Katelyn.
'' Kan du komma till biblioteket? Det är viktigt.''
'' Ge mig tjugo minuter!'' fick hon som svar och de la på. Katelyn var ledare över ridklubben hon var med i. Det fanns otroligt många klubbar i Jorvik, de hittade på saker med varann och tävlade emot andra ridklubbar. Katelyns klubb hette Cobras och deras största fiender var Manquest. Och vem var Quests ledare om inte Joselin.

Kailey satte sig och väntade vid biblioteket på att Kate skulle komma. Redan där var Valentina eller Gurkan som hon också kallades.
'' Yo, Gurkan!'' Kailey förlyttade sig till henne istället.
'' Vafan har du gjort? Du ser förjävlig ut.'' Rösten kände hon igen, Teresa kom fram bakom ett hörn och hånflinade.
'' Åh, jag har saknat dig med!'' skrattade Key.
'' Vi tar det sen, Kate kommer hit.'' la hon sedan på och lutade sig bak på stolen. Precis som Kate sagt så var hon där efter cirka tjugo minuter och slog sig ner mittemot de andra tjejerna.
'' Så Key, vad var det som var så viktigt?'' Frågade hon med en allvarlig ton. Kailey berättade om vad som hänt och att någon tagit paketet som skulle till Silvergladebyn. Efter att hon berättat allt hon mindes så var det en lång tystnad i rummet.
'' Det var säkert den där bitchen!'' sa Teresa plötsligt och lutade sig över bordet så hon kunde se alla.
'' Joselin alltså. Eller någon ifrån Quest! Dom försöker alltid förstöra för oss.'' Key såg förundrad ut, kunde Joselin göra något sånt?
'' Hur skulle hon kunnat veta att jag skulle rida in till stan?'' svarade Key.
'' Hon kanske är en..'' började Teresa och alla suckade och jämrade sig.
'' Säg det inte.'' sa Gurkan
'' Hon kanske är en stalker!'' Teresa var onödigt beroende av det ordet och dess betydelse.
'' Nej, jag tror inte hon är en stalker Tess!'' skrockade Key. Det var skönt att vara med tjejerna. Dom fick henne att slappna av. Speciellt Teresa - som Key tyckte var en kvinnlig version av Nero.
'' Ja jag vet inte vem det kan ha varit, men jag har en ide om ni vill hjälpa mig!'' sa hon. De alla nickade.
'' Jo, jag rider tillbaka till Brus och försöker få fram ur honom vad som var i paketet. Ni försöker hitta fotspår där jag ramlade av Cry. Ring mig om ni hittar något konstigt!'' Sa hon och reste sig upp ifrån stolen.

De red gemensamt till Gyllenåsarnas dal och Key fortsatte själv efter Södra högkustbygden. Det var inte lätt att prata med Brus, han talade alltid i gåtor till henne och verkade bara vilja fördröja samtalet.
'' Brus, förstår du inte? Det är allvarligt, vad det än var i paketet så har någon nu stulit det!'' klagade Key.
'' Ja okej Kailey, men lyssna noga för jag säger det bara en gång.'' Började han och lutade sig närmare henne som om han inte ville att andra skulle höra honom. Hon blev chockad av hans starka andedräkt som osade av sprit och fisk. Kunde något han sa stämma? Vem visste hur berusad han var.
'' Det var en unik druidsten i paketet, med otroligt starka krafter. I fel händer, ja man vet aldrig vad som kan hända då.'' Kaptenen lutade sig bak och hon skulle precis fråga vad han menade då Kate ringde.
'' Kailey skynda dig hit, vi har hittat något!''
Kailey kastade en sista blick på kaptenen som vinglade iväg och rynkade näsan av avsmak innan hon började rida till de andra.

Fortsättning följer ...

Klubbfoto

 
 
Snygga tjejer hela bunten, och riktigt trevliga med ;) Har verkligen fastnat för dessa brudar.
Förlåt om inte alla som var där kom med!

Don't wanna!


Cry med sin lite mindre charmiga sida. Ibland är du bara omöjlig!

Veckans disco låt

Kommer börja med en ny grej på min blogg, vad jag tycker är bra dans musik så ni kan rocka loss i FP på helgerna! :) Kommer efter idag börja släppa dessa på fredag istället för söndag, detta är bara ett smakprov! :) Ha det kul med festandet ;)

Kailey hissar och dissar




Jag avskyr verkligen Lorettas Favoritfilt. Kan vara för jag har svårt med korta schabrak. Men sen tycker jag inte riktigt om denna rosa färg heller. Kanske ändrar mig om dessa schabrak i framtiden. Men än så länge, diss. Älskar vinterfilten! Det bruna som går runt den och hur mysig den ser ut. Den ser verkligen ut som en vinterfilt! :) HISS!

Min outfit idag


Idag bestämde jag mig för att jag och Cry skulle gå för en highschool-look. Älskar jeansen och tjocktröjan, dom passar jätte bra tillsammans! Hade svårt att hitta skorna som skulle passa, men sen hittade jag dom där. Tycker det där är de mest casual looking skorna i spelet som är låga. Dom passar jätte bra till min outfit och har en mysig färg.

Till Cry tog jag blått då jag tyckte det passade bäst i mitt tema. Älskar schabraket, urläckert! Benlindorna sprang jag runt hela Jorvik för att hitta. Ville inte ha ljusblå och gick bara till ställen dom sålde just ljusblå. Sen hittade jag ett par relativt mörka i SGB och tänkte att de ska väl passa. På vägen hem så stannade jag vid en shop i Fiskebyn och där hittade jag dom där benlindorna, riktigt mörka och fina. Ah well, köpte dem också och har två par mörka benlindor nu haha! Ah well

Tröjan: The fashion barn i silvergladebyn
Handskar: Marleys
Byxor: GÅD
Skor: GÅD

Träns: Silvergladebyn
Sadel: Vingården
Schabrak: Vingården

Klubb-aktiviteter



 
Hade klubbaktivitet med Storm Woods och Cobras idag, jag har lagt märkte till att jag är som mest aktiv på kvällen/natten med saker. Vi körde röda/vita rosen baserad lek, men en sprang iväg och gömde sig med sin häst istället. Om ni frågar mig kunde dom bara kallat det kurragömma haha. Det blev mer kurragömma än rosen. De flesta verkade inte förstå vad Aria försökte förklara för oss, stupid as we are ;)  Det var i alla fall kul vilket är det som räknas! Jag failade dock lite, första gången när vi letade efter Aria sprang jag rätt förbi henne haha. Andra gången sprang jag förbi henne igen - och jag visste inte ens att jag skulle leta efter henne. Smart drag Key, smart drag.
 
 
 
 

Behind hidden walls - Kapitel 1

Detta är första delen i en novell som kommer handla om SSO.
 
Att lita på sina instinkter


Kailey vaknade ovanligt tidigt den morgonen. Aldrig hade hon kunnat tänka sig att från denna dag skulle hennes liv ta en skarp sväng - till både ont och gott. Det var varmt i luften och solen hade precis börjat stiga upp bortom bryggan som slöt sig omkring hennes lilla by. Hon hade för inte allt så länge sen flyttat till Västkobbens fiskeby för att kanske få lite lugn och ro. Key hade aldrig vart en tjej som gillade att befinna sig på platser med överdrivet mycket folk, därför passade inte alls storstäder henne. Hon hade tidigare bott i Silvergladebyn efter hon flyttat hemifrån och bara det kunde bli för mycket. Hennes två prinsar verkade inte ha något emot Gyllenbladet heller. Stallet var otroligt fint och stillsamt, och det kom aldrig in turister i Gyllenåsarnas dal. Hon bodde i det första gula huset när man kom in i byn ifrån dalen och stortrivdes.
 
Folk var verkligen morgonpigga här. Klockan hade knappt hunnit passera sex på morgonen men det var redan full liv i byn. Stånd som blev iordninggjorda för dagen och båtar lastades vid kajen. Hon tog som vanligt en jogging runda omkring dalen och fixade sedan ihop lite frukost, rostat bröd som ännu en gång blivit bränt och juice. Innan hon begav sig till Gyllenbladet bytte hon om till ett par slitna blåa jeans, en röd skjorta utan ärmar och mörka stövlar.
 
På väg till stallet stötte hon på Nero, han höll ett fiskespö över axeln och en hink i andra handen som slog emot hans ben då han gick.  
'' Nero, klockan är halv åtta på morgonen och du ska dra och fiska?'' Hon lät inte direkt förvånad, även om hon formulerade frågan som om det chockade henne. Key hade spenderat de senaste åren med Nero och visste att han var kung över konstiga idéer.   
'' Ja fan! Ska du hänga på?'' Han log det där leendet som bara Nero kunde få till och visade en rad vita tänder. Key suckade och skakade på huvudet.
'' Jag måste till stallet och börja med sysslorna för dagen. Vissa lever inte ett lika stillsamt liv som dig. '' svarade hon med ett något påfrestande leende.
'' Du också? Jag ringde Joselin, gud hon blev arg! Hon skrek på mig och det lät som om hon kastade glas omkring sig innan hon la på. Antar hon inte gillar att bli väckt..'' Det kröp i skinnet på Key av att höra han prata om henne och leendet försvann. Hon fnös bara och kastade något arrogant bort huvudet och kollade längst med vattnet. '' Inte så att jag bryr mig. Ska dra nu!'' sa hon. Kailey vände på klacken och började raskt gå längst bryggan till stallet. Hon sneglade bak en sekund och såg Neros ryggtavla försvinna runt hörnet av ett hus. Hon blev då ännu mer arg där hon knatade upp till framsidan av stallet. Varför gick han bara iväg som om han inte brydde sig?
 
Med tankarna snurrande så hälsade hon på Carin innan hon gick in i byggnaden. Morgonsysslorna var enkla, hon städade och mockade i stallet och sedan gav hon frukost till sina prinsar. Vid tolvsnåret var det dags att rida in till Silvergladebyn. Hon släppte ut Snow i hagen och gjorde sedan i ordning Cry för resan in till staden.
'' Ryggsäck, check! Sidoväskor, check!'' sa hon och spände åt väskorna vid Crys sadel. Hingsten trippade runt som en otålig ettåring när hon började leda han ner till fiskebyn. Han blev alltid full med energi när de skulle rida och därför valde hon att leda honom istället för att skritta över bron.
 
På väg ut ifrån byn träffade hon på Kapten Brus och lovade att ta med ett paket in till Silverglade åt honom. Han sa att det var oerhört viktigt att hon inte kollade i paketet.
 Key satte upp med en del misstankar men lät paketet vara. Hon hade en dålig magkänsla och skulle nog lyssnat på sina instinkter. Cry började bete sig konstigt efter de passerat Södra högkustbygden. Han verkade spänd och drog i tyglarna som om han ville att dom skulle öka farten. Cry må vara en spänstig hingst men detta var annorlunda - även för honom. Kailey började få tillbaka den där obehagliga känslan igen. Det kändes som om någon kollade på henne. Hon ökade farten till galopp och de for längst gyllene vägen mot Jaspers farm. Plötsligt tvärstannade Cry och slog upp huvudet mot Key. Om hon inte vart med på noterna och lutat sig bakåt hade han slagit till henne rätt i ansiktet.
'' Lugna dig gubben, snälla det är ingen fara.'' hennes röst håll på att brista. Om Cry trodde på henne så skulle hon bli förvånad, inte ens hon var lugn. Plötsligt for något upp ifrån buskarna bredvid stigen. Key hann knappt se vad eller vem det var. Cry reste sig ifrån marken och slog med frambenen i luften som om det var en osynlig vålnad framför dem. Hon tappade greppet och föll bak - sedan blev allt svart.

Fortsättning följer...

Dagens Outfit + nytt hår

 
 
Idag gick jag och Cry för en liten laidback höst-outfit. Det har vart väldigt kyliga vindar ute idag och vad passar bättre om inte denna underbara tröja? Den ser otroligt snygg ut och det blir inte för mycket heller. Mörka färger som smälter in i varann är de bästa färgerna om ni frågar mig. Kommer alltid tycka om mörka färger och använder det så fort jag får chansen :)

Mitt hår har även växt sen våren och blivit lite längre, bestämde mig för att piffa till det lite extra och färga håret brunt. Blev trött på min blonda färg, vad tycks?

Fuck That

 
Nope
 
Hahah någon som känner som jag eller? Avskyr verkligen denna brud.
Hon får snylta av någon annnan istället, anti gü.

Natt ridtur



Varken jag eller Snow kunde sova idag så vi bestämde oss för att njuta av Jorviks fina natur på natten. Vi befann oss mestadels vid vårat favorit ställe, glaciärerna precis ovanför Valedales paddock! Som vanligt var Snow full med energi, tror inte det finns en stund då jag sett han riktigt trött och tjurig - inte ens nu med åldern. Jag är medveten om att Snow börjar bli gammal och det dröjer inte allt för länge innan jag kommer få lov att sluta rida han också, vi får ta vara på tiden vi har tillsammans. 

Jag träffade en del intressanta personer på vår lilla utflykt också. Finns inget bättre än människor som är nattdjur precis som mig. Den extra touchen av natthumor gör det hela lite charmigare. 

Kvällens frågor och småsaker



Nu körde man championatet som hålls i firgrove och är glad att det gick så bra. Har verkligen failat på de flesta championat de senaste dagarna. Roades lite av vad en i min grupp sa och var bara tvungen att dela med mig av min humor lite haha. Såg också att vi äntligen fick dubbla SC så det blir att shoppa loss denna helg! Hade väntat på det hela veckan och när det först inte verkade som om vi skulle få dubbla blev jag lite besviken.




 Tycker om att lyssna på Classified när jag tävlar i championat. Det gör mig lugn.
Just nu är detta min favorit låt att lyssna på.




Fråga.....



Jag tycker att vid dubbla SC helgen så borde man även få dubbla i veckopeng som star rider. Vad tycker ni?

Oväntad ridtur


På väg ner till Jaspers farm så stötte man på denna charmiga kvinna. Jag tror de flesta känner igen henne, hon var på väg till fiskebyn och mer eller mindre kräver att man ska ta henne dit på sin häst. Något tvingad accepterade jag hennes önskan, men nog var det inte att hon tvingade sig på mig utan hon tafsar även på en när man ska ta henne till byn, haha! Jag lämnade av henne och hon verkade ganska nöjd medan jag kände mig ganska illa till mods, hoppandes på att inte stöta på henne inom en snart framtid, men ack! Hon vill jag ska komma till henne imorgon, just my luck ey?

I alla fall, detta fick mig att verkligen önska dom hade en funktion i SSO där man kunde rida två på en häst. Till exempel. Man gick in i grupp med varann och då kom en symbol fram precis som när man ska sitta, dansa osv. Då kan man sitta upp på sin kompis häst, vad tycker ni? :)

Nattlig fundering

Har tänkt ett tag, vad skulle jag göra med min blogg som verkligen skulle passa mig? Jag kanske inte är världens bästa med outfits, tävlingar, frågesporten osv. Vad kan jag ge mina läsare som ingen annan kan? Då slog det mig!
Jag har alltid älskat att rollspela, jag gjorde det mycket på Stallet.se och älskar att skriva noveller. Jag kan göra min blogg till främst en novell-blogg! Från och med nu kommer jag börja arbeta på noveller där min karaktär Kailey kommer vara huvudpersonen. Jag kommer försöka ha med mycket mystiskt, sånt som kanske omfamnar er och får er att vilja läsa. Har redan börjat tänkt ut en story för min första novell och kommer börja skriva på första kapitlet så snart jag kan.
Stay tuned! ~  

Snowblaze

 
 
Snowblaze
 
Kallas
Snow
Ålder
15
Kön
Valack
Ras
Jorvikiskt fullblod
Färg
Apelkastad skimmel
Pappa
Thunderstorm
Mamma
Okänd
Tävlan
     -
Bakgrund
Snowblaze har jag haft i cirka 8 år men han har funnits i mitt liv så länge jag kan minnas. Jag red in honom och han lärde mig att rida. Jag fick honom i present när jag var 10, det var en av de lyckligaste stunder i mitt liv. 
Innan han gavs till mig så levde han ett ganska stillsamt liv i Firgrove. Han reds inte ofta av sina ägare utan var för det mesta i hagen och tog det lugnt. Jag tyckte det var så synd att en sådan fin häst med potential till att bli tävlingshäst inte utnyttjades, tjatade på mina föräldrar i tre år att vi skulle köpa honom. Vi delar så många underbara minnen tillsammans. Idag har han lagt tävlingarna på hyllan pågrund av ålder och jag rider endast honom för att motionera.
.
Personlighet
Snow må vara en ganska stolt valack med sina dåliga sidor - som de flesta hästar. Men i slutändan skulle jag nog aldrig kunna hitta en mer tillgiven och betryggande häst. Hans starka sidor var tälttävlan och hoppning, något som förts vidare till Cry.
 
 
 

Kvälls-shopping!

 
 
Har vart oaktiv ett bra tag på SSO nu och med det blev även min blogg oaktiv. Men nu är jag tillbaka och hoppas det håller sig så också! Blev till med en del shoppande igår också. Farligt att vara inne på SSO när man är trött och uttråkad, då blir det lätt att man spenderar för mycket pengar på saker. Förvisso behövde jag lite mer kläder men jag kan inte ta det lugnt, då ska jag shoppa för fullt. Detta kommer bli min nya GÅD outfit, tycker färgerna smälter in där så himla bra! Västen är en absolut favorit, ska definitivt ha den i de andra färgerna och kommer inte ta av mig den i första taget. Tycker även att Cry ser otroligt proper ut i rött och vitt, är han inte snygg? :)

Kailey Moonborn

En blogg där man möter Jorvik som man aldrig gjort förut, genom noveller!

RSS 2.0