Behind hidden walls - Kapitel 4

 
Förberedelse

Dagen därpå gav Key sig själv friheten att sova lite längre. Hon visste att hästarna var i trygga händer då alla på stallet hjälpte varandra. Hon steg upp halv tio, yr och fortfarande väldigt trött. Solen stod högt på en klarblå himmel och hon fick en varm känsla i kroppen då hon drack sitt morgonkaffe. Idag skulle vara en bra dag! Den vardagliga jogging rundan gick sin tur och sedan duschade hon och fixade sig. Jeans, röd skjorta och håret som faktiskt börjat blivit relativt långt var uppsatt i en slarvig knut. Key begav sig till stallet vid elva och gjorde där sina sysslor innan hon hämtade in hästarna ifrån hagen. Hon red Snow i en lugn takt genom Gyllenbladets runda innan han fick gå ut i hagen igen. Därefter fixade hon till Cry för att rida in mot Vingården.

På väg till vingården stötte hon på Nero. Han red Pippin och var på väg till Moorland för att köpa nytt kastspö som kommit in med ett skepp dagen innan. Han ville var den första som köpte spöt och väntade därför inte tills den levererats till fiskebyn.
'' Hade du kul med Joselin igår då?'' Frågade Key och kunde undvika att låta irriterad.
'' Vet du Key, jag förstår inte vad du har emot henne. Hon är en jätte bra tjej, visst hon kan vara lite bitchig av sig ibland.'' Började han och tvekade att fortsätta som om han var rädd att det skulle förarga Key ännu mer - vilket det också gjorde.
'' Men kan du inte bara ge henne en chans?'' Bad han och kollade spänt på henne. Key studerade Nero noga men lät sig inte bli vek.
'' Jag förstår inte heller Nero. Förstår inte att du kan tro att hon har något bra i sig. Hon är bara en äcklig råtta!'' Svarade hon sedan och nickade som om hon försäkrade sig själv om att det hon sagt var sant.
'' Key du ska vara min vän, men du beter dig verkligen inte som det. Tror du jag tycker det är kul att höra dig säga så om min tjej? '' Snäste han och Key ryckte till. Det var inte ofta Nero snäste åt henne och hon hatade det när det väl hände. Skamset drog hon blicken bort ifrån han, följde vägen som splittrades. Ena halvan gick upp emot vingården, den andra emot Silverglade och Moorland.
'' Du är fan omöjlig!'' Sa Nero innan han skänklade på Pippin och försvann ner längst motsatta väg som Key. Hon följde han med blicken i några sekunder medan irritationen bara steg. En dag ska han få se att hon har rätt om Joselin. En dag kanske han till och med lär att älska henne som han verkar älska Joselin.

Hon stallade Cry och gick emot Biblioteket. De flesta var redan där. Även Storm Woods, var en klubb som samarbetade med Cobras, var där. Deras ledare hette Aria Queenbrooke - en jätte härlig brud med gott humör. Även ett annat bekant ansikte för Key var där vilket var Esther Silverstar. Hon gillade dock att bli kallad för Kili, en lika konstig besatthet som Tess hade för stalkers. Key gillade dock att kalla Esther för snövit och det blev oftast det smeknamnet.
'' Gud va jag omringas av konstiga människor varje dag!'' skrattade hon när hon kommit in.
'' Du är ju drottning i såna fall!'' Var Tess snabb med att svara.
'' Tig, kvinna!'' Skrattade Key och slog sig ner bredvid Tess. De gick igenom paraden igen och deras nummer dom skulle utföra. Paraden var lite som en tävling för klubbar, och dom skulle gå emot Manquest. Därför var det ytterst viktigt att vinna! Eftermiddagen spenderade dom med att öva alla steg och dylikt.
'' Gissa vem jag stötte på igår... Joselin!'' sa Key när de var tillbaka i biblioteket och lutade sig lite över bordet.
'' Hon var så upptagen med att skryta om att hon skulle dra hem till Nero att hon inte ens lagt märkte till mig i stallet innan. '' började Key och gav ifrån sig en menande blick.
'' Den där lilla.. Man borde ju bryta sig in i hennes stallskåp och hälla färg över alla hennes dyra märkeskläder!'' Fräste Aria och de alla skrattade.
'' Även om den idén var väldigt frestande Aria så har jag något mer smaskigt!'' svarade Key och fick ett slugt leende över läpparna.
'' Vi lyssnar!''
'' Jo, hovavtrycken vid Gyllenåsarna var Celeborns! Det var därför jag var i stallet igår kväll. Och då lyckades jag höra lite av hennes samtal också. Jag tror verkligen hon har något på gång. Om det är någonstans vi kan ta reda på vart så är det södra Jorvik!'' sa hon.
'' Södra Jorvik? ska ni dit? '' Frågade Aria oroligt.
'' Jo på lördag ska vi skeppa oss över!'' Sa Kate och och Key nickade ivrigt.
'' Ni är ju inte klocka!'' Sa Aria. De började berätta allt som hänt dagen innan för Storm Woods och efter det var det en stor tystnad i rummet.
'' Om ni drar så följer vi också med. Frågar några ifrån Storm Woods ifall dom ska med!'' svarade Aria. Alltså var det bestämt. Dom hade samlat ihop en stor grupp som skulle åka över vattnet till '' det okända '' på lördagen. Men nu var det en dag kvar till fredag och dom skulle behöva fokusera på paraden först. Allt var så gott som färdigt och tiden gick fram snabbare än va de anat. Men Key oroade sig ändå över lördagen och vad för faror som lurade i deras framtid. Hur mycket fara satte hon sina vänner i egentligen?

Fortsättning följer ...


Kommentarer
Stalkern.

ADJSDK, skriv mer kvinna.
Gillar inte cliffhangers :p

Svar: Hahahah vi börjar närma oss ;)
Kailey Moonborn

2013-07-27 @ 19:26:45
Simone Wolfnight

Så himla bra lixom! Vill ha mer nuuu!!... Orkar inte vänta! xD

2013-07-30 @ 16:27:10
Aria Queenbrooke

Jättebra Key <3 :D

2013-07-31 @ 23:45:34
URL: http://stablearia.blogg.se
Tilda flowerforest

Mer Mer Mer ;__;

2013-08-07 @ 18:41:06


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback