Behind hidden walls - Kapitel 3

Tagen på bar gärning...Nästan!


Väl tillbaka till de andra så hoppade Kailey av Cry och kollade frågvist på Kate.
'' Vi har hittat spår här, hovavtryck!'' sa hon och pekade mot marken. Key hukade sig ner och drog fingrarna längst trycket i marken.
'' Konstigt..'' mumlade hon och gnuggade fingrarna emot varann.
'' Vi följer dem!'' la hon sedan på och satte upp i sadeln igen.

Dom började rida efter spåren som ledde dem enda ner till Moorlands strand. Det var väldigt dött på stranden och inte ens de läskiga Dark Core arbetarna syntes till. Spåren tog slut på bryggan vid den södra stranden men ingen båt var i närheten.
'' Fan, vem det nu än var måste den ha hunnit åkt iväg. '' sa Key med en irriterad ton. Det fanns bara ett ställe man kunde åka till med båt och då var det södra Jorvik. Det var inte ofta någon tog sig dit då det var förbjudet område. Det var tydligen farligt och de få som bodde kvar var otrevliga och fientliga emot andra. Det fanns dock en färja som skeppade mat, utrustning och diverse småsaker mellan södra och nya södra Jorvik.
'' Jag vet inte om ni känner för att följa med, men jag tänker ta mig till Södra Jorvik med färjan.'' sa Kailey och vände sig mot de andra tjejerna.
'' Klart vi vill följa med Kailey!'' svarade Kate och log.
'' Paraden då, har ni glömt bort den eller? Det är ju parad på fredag och kobrorna ska ju delta!'' sa Gurkan plötsligt. Just fan, paraden! Kailey hade helt glömt bort den.
'' Fast färjan går ju ändå inte förrän på lördag!'' sa Tess och gav dem en blick som dumförklarade alla. Kailey kunde inte hålla sig för att skratta till då detta var exakt Tess attityd.
'' Jo men vad säger ni? Ska vi dra på lördagen då?'' Frågade hon och de alla nickade.
'' Kom nu, vi måste öva inför paraden, vi är långt ifrån klara! Sen är det en ny tjej till klubben som jag ska presentera för er imorgon'' Hojtade Kate och de alla begav sig ifrån stranden.

Resten av dagen gick åt att planera kläder och tema för paraden. De övade på deras show med resten av medlemmarna i Cobras och planerade även resan på lördag. Alla var medvetna om att det skulle bli farligt och man aldrig kunde ta för givet att det skulle gå bra. Men om de hade varann så kändes det ändå tryggare, i alla fall vad Key tyckte. Hon var väldigt lättad att hon slapp åka dit själv. På kvällen då klubben separerades så red Key först förbi vingårdens stall. Natten hade lagt sig över Jorvik som ett tungt moln och de flesta hade gått hem. Ingen var vid stallet vilket var precis vad hon tänkt sig.

Key försäkrade sig att hon var ensam innan hon smög sig in i stallet och öppnade Celeborns box. Cele var Joselins häst och precis den häst hon ville undersöka. Hon drog handen försiktigt längst hingstens ben innan hon kollade hans hovar.
'' Precis som jag trodde..'' sa hon. Plötsligt hördes det hur dörren bakom stallet small igen. Key var snabb ur boxen och dök kvickt ner bakom ett par höbalar. Hon lutade sig emot hörnet och försökte bli så osynlig som det bara gick. Hjärtat slog hårt och hon höll för munnen så de tunga andetagen inte skulle höras.
'' Ja jag har ju sagt att jag fixade det. Ingen misstänker något! '' Rösten kände hon igen direkt, Joselin! Key förmodade sig att luta fram och kika ut så hon precis kunde se skymten av Joselin som plockade ihop ryktborstar och annat krafs. Stegen började röra sig ut ifrån stallet.
'' Ja sten-'' var det enda hon hann höra innan Joselins röst tonade bort och kvar hörde man bara hästarna dova snusningar. Key dök upp bakom höet och kastade en snabb blick på Cele. Spåren som lett till bryggan och Celeborns hästskor matchade perfekt, och alla visste att bara Joselins hade sån typ av hästsko till sina hästar. Tess hade för en gång skull haft rätt om sitt stalker prat. Kanske kunde Key skynda sig till Gyllenåsarna och ta kort på hovavtrycken. Använda dem som bevis ifall det behövdes.

I sina tankar om att sätta ditt Joselin så märkte hon inte att tjejen fortfarande var kvar utanför stallet när hon gick ut.
'' Vafan gör du här?'' Snäste Joselin och Key mötte hennes blick. Hon stod med armarna i kors och lutade sin vikt något mer emot högra benet. Ena ögonbrynet var lite mer höjt, gud va äcklig hon var. Först fick Key hjärnsläpp och fick inte ut några ord men sedan samlade hon sig.
'' J-jag lämnade bara några grejer åt Gurkan. Som du vet är ju detta hennes pappas stall. '' sa hon snabbt och gestade emot stallet.
'' Och du brydde dig inte om att slå på ljuset när du var inne i stallet?'' svarade hon med en spydig stämma, den fick Key att vilja smälla till henne rakt över trynet.
'' Jag hade bråttom och tänkte inte på att tända.'' sa hon lika spydig tillbaka.
'' Jaha ja, ah okej! Men du jag ska hem till Nero nu så, ursäkta mig!'' Det högg till ordentligt att bara tänka på vad dom skulle göra. Hon försökte inte visa sig brydd och satte upp på Cry. Utan ett till ord till Joselin red hon hem, tårarna försökte hon trycka tillbaka så gått det gick. Hon hade annat att tänka på än kärlek, det var en stor dag imorgon. Om inte nog med samtalet hon nyss haft med Joselin, spåren som visade Celeborns hovavtryck var helt borta. Någon hade gjort sig av med dem för att göra sig anonym! Det var säkert det Joselin haft för sig så här sen på natten. Jaha vad skulle hon göra nu då? hon var helt säker på att Joselin var inblandad var det gällde stenen men hon hade inga bevis. Hon skulle få ta detta med klubben imorgon...

Fortsättning följer....


Kommentarer
April

Kan du besöka min blogg och rösta? c;

2013-07-24 @ 19:21:14
URL: http://northsmith.blogg.se
Tilda flowerforest

Jätte bra! Längtar tills nästa del! :3

Svar: tack så mycket <3
Kailey Moonborn

2013-07-24 @ 23:36:37
Simone Wolfnight

Jätte bra och spännande..men........Jag vill oxå vara med! xD om det är ok! Eller förstör jag allt dåå? ;) <3 Bäst ever! <3 ;)

Svar: Jodå du får va med om du vill :) <3
Kailey Moonborn

2013-07-25 @ 22:42:26


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback